Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανοίγει η πύλη του νέου e-dapy σήμερα

15/2/2017 10:31:07 πμ
Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα με τις εκτελεσμένες γνωματεύσεις του Ιανουαρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σήμερα, 15/2/2017 ανοίγει η πύλη του νέου e-dapy που θα επιτρέπει την καταχώρηση της νέας ύλης των φαρμακείων, μετά την πρόσφατη σύμβαση του Π.Φ.Σ. με τον ΕΟΠΥΥ, που αφορά ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αναλώσιμα και σκευάσματα ειδικής διατροφής.


Όπως ανακοινώνει ο Π.Φ.Σ., μετά την επικοινωνία του αντιπροέδρου κ. Ανδρέα Σοφιανόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, η νέα ηλεκτρονική πύλη θα είναι σε λειτουργία μετά τις 12.00 μ.μ.!


Υπενθυμίζεται ότι μόλις ανοίξει η πύλη του νέου e-dapy, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα με τις εκτελεσμένες γνωματεύσεις του Ιανουαρίου, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση των παλαιών κουπονιών, οι οποίες και θα αποζημιωθούν εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς προηγούμενη έγκριση (η οποία θα είναι απαραίτητη από εδώ και πέρα). 


Επίσης, κατά την καταχώρηση των εκτελεσμένων γνωματεύσεων στο νέο e-dapy, απαιτείται ο παλαιός κωδικός ΕΚΑΠΤΥ για κάθε προϊόν (είναι ίδιος για κάθε προϊόν ανεξαρτήτου παρτίδας και πιστοποιεί τη γνησιότητά του), ο οποίος είναι σε γνώση των εταιρειών εισαγωγής και από τις οποίες θα τον πληροφορηθούν οι φαρμακοποιοί. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες άμεσης ηλεκτρονικής εκτέλεσης των γνωματεύσεων, θα υπάρξει νέος κωδικός ΕΚΑΠΤΥ, ο οποίος θα τυπώνεται αυτόματα στη γνωμάτευση κατά την εκτέλεσή της.


Δείτε περισσότερα για την εκτέλεση και καταχώρηση στο νέο σύστημα των ιατροτεχνολογικών και λοιπών προϊόντων εδώ και εδώ.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024