Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Πότε θα οριστικοποιηθούν οι πληρωμές αναλωσίμων για το Νοέμβριο;
Γραφειοκρατικά κωλύματα αντιμετωπίζει και πάλι ο ΕΟΠΥΥ με τις υποβολές των φαρμακοποιών
Σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας
Γονιδιακή θεραπεία μείωσε ή εξαφάνισε την ανάγκη μεταγγίσεων
Νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα
Αναμένεται η έναρξη λειτουργίας άλλων 4 ΤΟΜΥ


Αναπτύσσεται νέο φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση

10/1/2018 1:31:58 μμ
Η Sanofi και η Principia ανακοίνωσαν σχετική συμφωνία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα πολλά υποσχόμενο, από του στόματος φάρμακο (PRN2246) για την πολλαπλή σκλήρυνση βρίσκεται σε στάδιο κλινικής ανάπτυξης, μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των εταιρειών Sanofi και Principia Biopharma Inc.


Το PRN2246 είναι ένας αναστολέας της τυροσινικής κινάσης του Bruton (BTK) που σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να εισέρχεται στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, και να επιδρά στη σηματοδότηση των ανοσοκυττάρων και των εγκεφαλικών κυττάρων. Το φάρμακο ενδέχεται να αποδειχθεί αποτελεσματικό και σε άλλες νόσους του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ).


Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Principia θα παραχωρήσει στη Sanofi την αποκλειστική και παγκόσμια άδεια εκμετάλλευσης που αφορά την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του PRN2246. Η Sanofi, από τη μεριά της, θα παραχωρήσει στην Principia ως προκαταβολή το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων, με μελλοντική καταβολή ποσού -βάσει συγκεκριμένων στόχων που ενδέχεται να αγγίξει- τα 765 εκατ. δολάρια, καθώς και δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις πωλήσεις προϊόντων. Η Principia διατηρεί το δικαίωμα να συγχρηματοδοτήσει την ανάπτυξη Φάσης 3 με αντάλλαγμα είτε αυξημένα δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις προϊόντων είτε τη ρύθμιση επιμερισμού κερδών και ζημιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Η συμφωνία μας με την Principia αποτελεί ένα παράδειγμα της στρατηγικής δέσμευσης της Sanofi να ενισχύει την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων στο πεδίο της πολλαπλής σκλήρυνσης και των νευρολογικών νόσων", δήλωσε η Rita Balice-Gordon, PhD, Global Head of MS/Neuroscience Therapeutic Research Area της Sanofi. "Συμπληρώνοντας την εσωτερική τεχνογνωσία R&D της εταιρείας μας, οι σχέσεις με εξωτερικούς συνεργάτες, όπως η συγκεκριμένη συνεργασία, είναι δυνατό να επιταχύνουν την παροχή νέων θεραπειών σε ασθενείς που ζουν με αυτές τις σοβαρές ασθένειες".


Sanofi είναι ο ιδανικός συνεργάτης για το PRN2246. Η συμφωνία επιτρέπει στην Principia να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της τυροσινικής κινάσης του Bruton στη Νευρολογία, εξασφαλίζοντας έναν ισχυρό συνεργάτη για το PRN2246, ενώ η εταιρεία μας θα εστιάσει τους εσωτερικούς πόρους της που ασχολούνται με τον κορυφαίο αναστολέα της τυροσινικής κινάσης του Βruton παράλληλα και σε μία άλλη θεραπευτική κατηγορία", δήλωσε ο Martin Babler, Chief Executive Officer της Principia Biopharma.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά τα φαρμακευτικά προϊόντα Copalia & Copalia HCT
Με τίτλο: Diabetes Forum-θέσεις και αντιθέσεις


Σχετικά άρθρα

Συμφωνία διανομής φαρμάκων μεταξύ Win Medica & Novartis
Αφορά τα φαρμακευτικά προϊόντα Copalia & Copalia HCT
Η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Celltrion στην Ελλάδα
Στρατηγική συμφωνία Ελλάδας και Νότιας Κορέας
Στρατηγική συνεργασία μεταξύ GSK και του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Στόχος η ανάπτυξη φαρμακευτικών ουσιών για τον καρκίνο
Η συναισθηματικά νοήμων ηγεσία κλειδί για την επιτυχία του φαρμακείου
Ο Ανδρέας Καλλιβωκάς, φαρμακοποιός και εκπαιδευτής, γράφει για το Pharmacy2020