Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αναμένεται ανάπτυξη στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά

26/11/2014 11:08:26 πμ
Η νέα μελέτη της IMS για τη διεθνή φαρμακευτική δαπάνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Μείωση των απωλειών για τις φαρμακευτικές βιομηχανίες από τις λήξεις των πατέντων των προϊόντων τους και αύξηση 30% της φαρμακευτικής δαπάνης διεθνώς προβλέπει κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια μια νέα μελέτη της εταιρείας IMS Health για την παγκόσμια αγορά.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, η φαρμακευτική δαπάνη διεθνώς ως το 2018 αναμένεται να φτάσει στο 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2013, εμφανίζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 4-7%, έναντι 5,2% την περασμένη πενταετία.

Οι ρυθμοί αυτοί αποδίδονται στα νέα εξειδικευμένα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν, μειώνοντας τις απώλειες από τις λήξεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Πρωταγωνιστές θα είναι τα ογκολογικά φάρμακα, τα ανοσοκατασταλτικά, τα αντι-ιικά, τα φάρμακα των αυτοάνοσων νοσημάτων καθώς και των νοσημάτων του αναπνευστικού, τα οποία θα δώσουν το 40% της ανάπτυξης.

Μάλιστα,μέχρι το τέλος του 2014 η διεθνής αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης εκτιμάται στα 70 δισ. δολάρια, έναντι 40 δισ. δολαρίων το 2013.

 


Κεντρικό ρόλο στην αύξηση της επόμενης πενταετίας αναμένεται να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και 21 χώρες από τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες θα συμβάλλουν στο 50% της ανάπτυξης. Στην Ευρώπη αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 4% λόγω των μέτρων λιτότητας.


Παράγοντες όπως τα rebate και οι διαπραγματεύσεις με τα συστήματα υγείας περιλαμβάνονται σε αυτούς που θα μετριάσουν την ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα θα είναι όλοι οι περιορισμοί να απορροφούν το 25% της συνολικής ανάπτυξης της επόμενης πενταετίας.

 


«Το υψηλότερο επίπεδο της αύξησης των δαπανών που προβλέπουμε για την επόμενη πενταετία οφείλεται σε ένα ασυνήθιστο συνδυασμό υψηλότερων δαπανών για την αύξηση των καινοτόμων φαρμάκων για ασθενείς και λιγότερων εξοικονομήσεων για τις λήξεις των πατέντων» σχολίασε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της IMS Health, Murray Aitken.«Το παρόν είναι ιδιαίτερα εμφανές στις ανεπτυγμένες χώρες κατά το τρέχον έτος αλλά και το επόμενο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο