Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Ανακοπή: Λίγοι γνωρίζουν πως να σώσουν έναν ασθενή

27/10/2014 10:00:25 πμ
Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο την ερχόμενη Παρασκευή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στις Σκανδιναβικές χώρες το ποσοστό επιβίωσης μετά από Καρδιοαναπνευστική Ανακοπή και Αναζωογόνηση ανέρχεται στο 35%. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι λιγότερο του 8%.
Αυτό συμβαίνει καθώς οι επαγγελματίες υγείας δεν είναι ευαισθητοποιημένοι στη νομοθετικά κατοχυρωμένη εκπαίδευσή τους στη Βασική και Εξειδικευμένη Αναζωογόνηση (ΦΕΚ 219/22-02-2007), ενώ οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι στις απλές δεξιότητες που μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός συμπολίτη τους. Το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ- Ιατρική Επιστημονική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία) στοχεύει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση του πολίτη για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη διοργάνωση εξειδικευμένων επιστημονικών σεμιναρίων για τους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού.

Η Ελληνική Εταιρεία Αναζωογόνησης και Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού συνεχίζει μετά από 20 χρόνια εκπαιδευτικής και επιστημονικής δραστηριότητας να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιστημονική κοινότητα, διότι είναι πρωτοπόρος στη μελέτη νέων πειραματικών πρωτοκόλλων, φαρμακευτικών ουσιών και στη διερεύνηση νέων δεδομένων στην παθοφυσιολογία της ανακοπής τόσο στον ενήλικα, όσο και στα παιδιά και τα νεογνά. Επιπλέον, ο ρόλος της είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση των νέων κατευθυντήριων οδηγιών και στη θετική ανατροφοδότηση των γνώσεων.

Η ΕΕΚΑΑ διοργανώνει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 & Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναζωογόνησης και Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

Στο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC), θα αναπτυχθούν οι τελευταίες μέθοδοι που επιτρέπουν στους Επαγγελματίες Υγείας (Ιατρούς – Νοσηλευτές –Διασώστες ΕΚΑΒ) να αντιμετωπίσουν εξειδικευμένα το επείγον περιστατικό. Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από διακεκριμένους Επιστήμονες (Ιατρούς – Νοσηλευτές) της Ελλάδας, Κύπρου, Ευρώπης και Αμερικής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό