Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανακοίνωση Ε.Ο.Φ. για την επάρκεια των φαρμάκων

2/7/2015 9:40:45 πμ
Συνιστά ορθολογική διαχείριση των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την πεποίθηση ότι η διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων θα συνεχισθεί, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι φορείς της φαρμακευτικής κοινότητας θα λειτουργήσουν με τη σύνεση και την αυτοσυγκράτηση που απαιτούν οι περιστάσεις, εκφράζει η διοίκηση του Ε.Ο.Φ. Η διοίκηση του Ε.Ο.Φ., με επικεφαλής τις κυρίες Αντωνίου και Μακριδάκη, σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί όλους τους Συλλογικούς φορείς (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΠΣΦ, ΟΣΦΕ) που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση που τους απηύθυνε προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με σκοπό τη διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων, στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα.


Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, όπως τονίζει η διοίκηση του Ε.Ο.Φ., έγινε σαφές ότι ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς διεξάγεται ομαλά. Σε κάθε περίπτωση, η ορθολογική διαχείριση των φαρμάκων είναι δυνατό να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών και στο σύστημα υγείας γενικότερα.


Ο Ε.Ο.Φ. συνεχίζει αδιάλειπτα το ελεγκτικό του έργο, προασπίζοντας τη δημόσια υγεία και παραμένοντας σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή της κρίσης την Δευτέρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε τεράστια βαρύτητα στο θέμα της επάρκειας των φαρμάκων, ενώ και οι συσκέψεις τόσο με τον Ε.Ο.Φ. όσο και με τους φαρμακοποιούς, τη φαρμακοβιομηχανία και τις αποθήκες είναι διαρκείς. Το κατέστησε σαφές χθες και ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη τύπου για τις Προνοιακές δομές. Ο υπουργός επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε επαφή με τους θεσμικούς φορείς προκειμένου να γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στους πολίτες αναφορικά με την επάρκεια των φαρμάκων.

Φυσικά, όπως σημείωσε με νόημα, υπάρχουν κάποια φαινόμενα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ορισμένοι εκμεταλλεύονται την κρίσιμη αυτή συγκυρία, όπως ήδη έπραξε μια ιδιωτική φαρμακαποθήκη, ζητώντας επίμονα μετρητά αντί για πίστωση. Θα το πληρώσουν όμως πολύ ακριβά αυτό, τόνισε ο υπουργός, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι θα παταχθεί κάθε είδους μαυραγοριτισμός. Αλλά και για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ο Παν. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι, προς ώρας, κανένας διοικητής δεν έχει σηκώσει το τηλέφωνο να εκφράσει στη δύσκολη αυτή συγκυρία πρόβλημα ελλείψεων. Αντιδρούμε αστραπιαία σε οποιοδήποτε ζήτημα τη δύσκολη αυτή ώρα της κρίσης, σημείωσε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο