Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανακοινώνονται τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την ελονοσία

25/8/2016 11:24:50 πμ
Δεκάδες τα κρούσματα και φέτος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Στην επικαιρότητα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το θέμα της ελονοσίας με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει μέσω του προέδρου του την προκλητική έλλειψη μέτρων που έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα την μόλυνση δεκάδων ανθρώπων στην Ελλάδα.


Παρά τις σαφείς διαβεβαιώσεις του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας και ότι η Πολιτεία λαμβάνει μέτρα και παρακολουθεί την κατάσταση, αυξημένη εξακολουθεί να είναι η ανησυχία των πολιτών για τα κρούσματα ελονοσίας.


Ωστόσο σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, για τις αυξημένες απαιτήσεις σε αίμα που παρατηρούνται αυτή την περίοδο λόγω της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών- όπως κάθε καλοκαίρι- και θα γίνει αναφορά και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη κρουσμάτων ελονοσίας. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών