Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017

5/4/2017 2:21:59 μμ
Αξιόλογο πρόγραμμα, καινοτόμοι θεσμοί και υπέροχα εικαστικά χαρακτηρίζουν το φετινό Φεστιβάλ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, στο οποίο εγκαινιάζονται «νέοι θεσμοί, συνεργασίες και ανοίγματα», όπως είπε ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής κατά τη συνέντευξη Τύπου, αλλά δίνεται μεγάλο βάρος στο αρχαίο δράμα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ!


Φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει μια προφεστιβαλική περίοδος στην Πειραιώς 260, (22 έως τις 28 Μαΐου), κατά τη διάρκεια της οποίας θα φιλοξενηθούν δύο αυτοδιαχειριζόμενες πλατφόρμες: το δημοφιλές Βοb Festival και η κουήρ πλατφόρμα Sound Acts.

Όσο για το κύριο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, προτεραιότητα είναι πάντα η υποστήριξη της εγχώριας δημιουργίας (θα δούμε έργα από τους σκηνοθέτες Σταύρο Τσακίρη, Έκτορα Λυγίζο, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Μαριάννα Κάλμπαρη, 'Αρη Μπινιάρη),  αλλά και η σύσταση στο ελληνικό κοινό δυνατών έργων και ονομάτων της σύγχρονης διεθνούς σκηνής (ο σκηνοθέτης Ολιβιέ Πι, η θρυλική πιανίστα Μάρθα Αργκεριχ, ο Μπαρίσνικοφ και ο Μπομπ Γουίλσον, η Φόλκσμπύνε κ.ά.).


Ανάμεσα στους νέους σημαντικούς θεσμούς που θεσπίζει το Φεστιβάλ είναι το Λύκειο Επιδαύρου, ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου και θα απευθύνεται σε σπουδαστές και σπουδάστριες δραματικών σχολών και νέους ηθοποιούς από όλο τον κόσμο! Το Λύκειο Επιδαύρου ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που έρχεται να καλύψει το κενό ενός διεθνούς κέντρου έρευνας πάνω στο αρχαίο δράμα στον τόπο που γεννήθηκε, θα συγκεντρώσει ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, χορογράφους, αλλά και θεατρολόγους, ανθρωπολόγους και μουσικολόγους (!) και «θα μπορεί να οικοδομήσει μια νέα συνάντηση της παράδοσης με το σήμερα, του αρχαίου με τον σύγχρονο πολιτισμό».


Επίσης, σημαντικός νέος θεσμός για το Φεστιβάλ είναι το «'Ανοιγμα στην πόλη», ένα πρόγραμμα από το Athens Culture Net και το Δήμο Αθηναίων, που θα περιλαμβάνει δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους, δραματουργίες site specific, ποιητικές και μουσικές παραστάσεις, αλλά και ακτιβιστικές παρεμβάσεις σε ευαίσθητες περιοχές της πόλης, που «θα λειτουργήσει ως απάντηση στο φόβο απέναντι στο διαφορετικό, στη μονολιθικότητα, στις ρατσιστικές συμπεριφορές», όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.


Αξίζει να αναφερθεί ότι τις εντυπώσεις έχουν κλέψει και οι υπέροχης αισθητικής αφίσες του φετινού Φεστιβάλ, δημιούργημα της νεαρής Ιφιγένειας Βασιλείου, που απεικονίζουν τη Σφίγγα, το Μινώταυρο και τον Πήγασο, αντικατοπτρίζοντας το πλούσιο, «πολύχρωμο» και αξιόλογο πρόγραμμα εκδηλώσεων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Για 10η χρονιά στέκει αρωγός σε δράσεις που προωθούν τον πολιτισμό






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»