Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ανάκληση παρτίδων για συμπληρώματα διατροφής

27/6/2017 11:15:27 πμ
Πρόκειται για τα προϊόντα Pre Rage και Shred Six Star
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάκληση παρτίδων για συμπληρώματα διατροφής που διακινεί η ολλανδική εταιρεία NaskorSport BV αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για τις παρτίδες EPRL629414, EPRL08315 και EPRW08315 του συμπληρώματος διατροφής Pre Rage, που προωθείται για την ενίσχυση των μυών, της ενέργειας και της συγκέντρωσης σε άτομα που γυμνάζονται. Το προϊόν ανακαλείται λόγω παρουσίας του μη εγκεκριμένου νεοφανούς τροφίμου (novel food) σαν συστατικό Agmantine Sulfate. Το προϊόν παράγεται στις ΗΠΑ από την εταιρεία Elite Labs LLC.

Επίσης ανακαλείται και η παρτίδα 602789 του συμπληρώματος διατροφής Shred Six Star της εταιρείας Lovate Health Sciences στον Καναδά. Πρόκειται για μια θερμογόνο φόρμουλα για την καύση των λιπών, η οποία στη συγκεκριμένη παρτίδα περιείχε τη μη εγκεκριμένη ουσίας yohimbine.

 
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, οι επιχειρήσεις που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά και να ενημερώσουν, επίσης, τον ΕΟΦ στην περίπτωση που τα προϊόντα εξήχθησαν σε άλλη χώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση