Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Ανακαλύφθηκε νέο ισχυρό, πολλά υποσχόμενο, αντιβιοτικό

2/9/2013 6:19:50 μμ
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν αντιβιοτικό από ένα θαλάσσιο μικροοργανισμό, τον ακτινομύκητα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ένα τελείως άγνωστο μέχρι σήμερα, ασυνήθιστο και πολλά υποσχόμενο αντιβιοτικό, που προέρχεται από έναν θαλάσσιο μικροοργανισμό (ακτινομύκητα), ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας.


Η ανακάλυψη νέων αντιβιοτικών στη φύση είναι πολύ σπάνια, αλλά και καλοδεχούμενη, καθώς οι γιατροί εδώ και χρόνια προειδοποιούν ότι τα μικρόβια, ιδίως στα νοσοκομεία, αναπτύσσουν όλο και μεγαλύτερη αντίσταση στα υπάρχοντα αντιβιοτικά. Είναι ελπιδοφόρο ότι το νέο αντιβιοτικό, με την ονομασία ανθρακομυκίνη, όπως έδειξαν οι πρώτες δοκιμές, φαίνεται να είναι αποτελεσματικό εναντίον ισχυρών μικροβίων, όπως το βακτήριο του άνθρακα και το άκρως ανθεκτικό και επικίνδυνο βακτήριο του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου (MRSA).


Οι ερευνητές ανέφεραν πως η χημική δομή της νέας ουσίας (διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο γνωστό φυσικό αντιβιοτικό) είναι τέτοια, που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας τελείως νέας κατηγορίας ισχυρών αντιβιοτικών.


Πηγή: Capital.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ποιες περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η χορήγησή της
Με έναν μοναδικό τρόπο δράσης






Σχετικά άρθρα

PRAC: Ανασκόπηση στα εμβόλια ανεμοβλογιάς
Για τον γνωστό κίνδυνο εγκεφαλίτιδας
Τεράστια η υποδιάγνωση των χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων στην Ευρώπη
Τη στιγμή που κοστίζουν στα συστήματα υγείας 21 εκατ. δολάρια τον χρόνο
Κυστική Ίνωση: Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών από τη λήψη νέων τροποποιητών
Σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 48ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη νόσο
Kapa Research: 1 στους 4 προμηθεύεται αντιβιοτικά, χωρίς να επισκεφθεί πρώτα τον γιατρό
Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»