Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανακαλούνται χιλιάδες βρεφικά γάλατα παγκοσμίως

11/12/2017 10:22:32 πμ
Έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μαζική ανάκληση γαλάτων βρεφικής ηλικίας από όλον τον κόσμο προχωράει ο όμιλος Lactalis, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από σαλμονέλα!


Η ανακοίνωση ήρθε από τη Γαλλία, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια της εταιρείας, και αφορά προϊόντα και της γαλλικής αγοράς και εκείνα που εξάγονται σε πολλές χώρες, όπως Ελλάδα, Βρετανία, Αλγερία, το Μαρόκο, Ταϊβάν, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Κίνα, Περού, Γεωργία, Πακιστάν.


Η απόφαση αυτή ακολουθεί την πρώτη ανάκληση που έκανε η ίδια η εταιρεία, στις αρχές του μήνα, για 12 μόνο παρτίδες, μετά από αναφορές για κρούσματα σαλμονέλας σε βρέφη κάτω των 6 μηνών που είχαν καταναλώσει προϊόντα της εταιρείας.


Καθώς όμως τα κρούσματα συνέχισαν να εμφανίζονται, η Lactalis πήρε την απόφαση για ανάκληση περίπου 7.000 τόνων προϊόντων, όπως διευκρίνισε ο Μισέλ Ναλέτ, ο διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόσθεσε δε ότι η μόλυνση στο εργοστάσιο της Κραόν προκλήθηκε πιθανότατα το Μάιο, αλλά για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η ευρύτερη ανάκληση όλων των προϊόντων που παρασκευάστηκαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου. Επιπλέον διακόπηκε και η λειτουργία του εργοστασίου, προκειμένου να γίνουν πρόσθετες εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης. "Σταματάμε τα πάντα!" τόνισε χαρακτηριστικά.


Μεταξύ αυτών που ανακαλούνται είναι γάλατα της πρώτης και δεύτερης παιδικής ηλικίας, γάλα σε σκόνη, με ή χωρίς λακτόζη, γάλα από ρύζι και άλλα. Ορισμένα προϊόντα πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία. Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται παγκοσμίως.


Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε σχετικά: «Τα φαρμακεία έχουν την δυνατότητα, με την επίσημη ανακοίνωση, να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα. Αναρωτιέμαι τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτήν τη δυνατότητα;»


Σημειώνεται ότι η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Είναι πιο επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Προς το παρόν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της γαλλικής κυβέρνησης, τα παιδιά που έχουν μολυνθεί είναι εκτός κινδύνου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καλύπτει κάθε ανάγκη της καθημερινής βρεφικής φροντίδας
Μετά από 39 χρόνια, ο πρόεδρος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου