Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ανακαλείται η "μεταφορά" της κοινωνικής ασφάλισης στο υπουργείο Υγείας

5/2/2015 10:24:50 πμ
Παραμένει στο υπουργείο Εργασίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει, ύστερα από «ωριμότερη» σκέψη και μετά την αντίδραση του συνόλου των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο τομέας ευθύνης της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Σε διαδοχικές συσκέψεις των υπουργών Εργασίας Π. Σκουρλέτη και Υγείας Π. Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη και του πρωθυπουργικού γραφείου, διαπιστώθηκε ότι η σύνδεση της εργασίας με την κοινωνική ασφάλιση, ειδικά στη σημερινή αρνητική οικονομική συγκυρία, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση και βασική συνιστώσα κάθε αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, μέσα από την οποία επιχειρείται η διέξοδος από την κρίση.


 

Συμφωνήθηκε να ενημερωθεί άμεσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ώστε μετά την επιστροφή του στην Αθήνα να ανακληθεί το Π.Δ. 24/2015 (ΦΕΚ 20/27.01.2015), με το οποίο η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων «μεταφέρεται» ως σύνολο υπηρεσιών με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό και τους εποπτευόμενους φορείς στο υπουργείο Υγείας.

 


Να σημειωθεί ότι οι Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες των υπαλλήλων του υπουργείου και των Ταμείων είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες ανέστειλαν μετά την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου. Για την εξασφάλιση συνέχειας στη διοίκηση και στο έργο των Ταμείων, ο Δ. Στρατούλης διεμήνυσε χθες ότι θα γίνουν μόνο όσες αλλαγές κριθούν αναγκαίες και, σε κάθε περίπτωση, σε συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς ανά τομέα.

 


Προτεραιότητα θα δοθεί στην είσπραξη των εισφορών και στην ενίσχυση των εσόδων των Ταμείων, ακόμη και με την επαναφορά των κοινωνικών πόρων, οι οποίοι πρόσφατα καταργήθηκαν επιτείνοντας το πρόβλημα της ταμειακής «ασφυξίας» πολλών κλάδων ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών.

 

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ