Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Η Ευρώπη γερνάει, οι ανισότητες στην υγεία βαθαίνουν
Έως και 13 χρόνια διαφορά στο προσδόκιμο επιβίωσης των κατοίκων της
Βασικές κατευθύνσεις για τα συμπληρώματα διατροφής
Ο ΑΜΑ απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις επαγγελματιών υγείας και ασθενών
1 δισ. εμβόλια γίνονται εντός των φαρμακείων παγκοσμίως
Μόνο στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται η συμβολή του φαρμακοποιού


Αλυσίδα φαρμακείων μετατρέπεται σε κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης

5/12/2017 1:18:05 μμ
Σημαντική εξέλιξη για το μέλλον των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία ισχυρή εταιρεία στον τομέα της υγείας δημιουργεί η εξαγορά της ασφαλιστικής Aetna από τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ, τα CVS pharmacy. O όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι με το ποσό των 69 δισ. δολαρίων της εξαγοράς θα ιδρυθεί μία εταιρεία που θα μπορεί να καλύψει το ολοένα και αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική.


Η εταιρεία CVS σκοπεύει να μετατρέψει το δίκτυο των 9.000 καταστημάτων της σε κόμβους πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, όπου φαρμακοποιοί και άλλοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, όπως διατροφολόγοι, θα παρέχουν ιατρικές συμβουλές και υπηρεσίες, αντί απλώς να πωλούν φάρμακα.


Μάλιστα, θα δημιουργήσει καμπάνια με την οποία θα παροτρύνει τους πελάτες της αντί να πηγαίνουν σε νοσοκομεία ή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, να επισκέπτονται τις μονάδες χαμηλού κόστους περίθαλψης που θα δημιουργηθούν μέσα στα CVS, γεγονός που αναμένεται να μειώσει με τη σειρά του και τα έξοδα της Aetna. Η μείωση αυτή θα μετακυλήσει ως μείωση στα ασφάλιστρα για τους πελάτες της.


Εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, και ειδικά σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης. Κι αυτό διότι οι ασθενείς δεν ακολουθούν σωστά τις θεραπείες. «Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς να βελτιώσουν την υγεία τους χωρίς έξοδα, απλώς με τις σωστές συμβουλές και την τακτική παρακολούθηση. Παράλληλα θα μειωθούν τα έξοδα για όλους», αναφέρει ο Λάρι Μέρλο, διευθύνων σύμβουλος των CVS. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία προσβλέπει σε εξοικονόμηση εξόδων 750 εκατ. δολαρίων σε ένα χρόνο.


Κάποιοι αναλυτές πάντως μεταφράζουν την κίνηση της CVS ως απάντηση στην Amazon, η οποία είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να μειώσει δραστικά το κόστος των φαρμάκων, βάζοντας στην άκρη τους μεσάζοντες και πουλώντας φάρμακα απευθείας από το διαδίκτυο.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μόνο στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται η συμβολή του φαρμακοποιού
Το ερευνητικό κέντρο AMW GmbH αναζητά σύγχρονους τρόπους χορήγησης της αγωγής


Σχετικά άρθρα

To Εγώ εχθρός ή φίλος της μάθησης;
Η σύμβουλος μάρκετινγκ, Ευαγγελία Γεροντή, γράφει για το Pharmacy2020
Αποτελεσματικές προωθητικές ενέργειες στο φαρμακείο
Πώς θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στους φαρμακοποιούς
Η
Προσφέρει χορηγία ύψους 15.000 δολαρίων
Το κόστος των ορφανών φαρμάκων είναι μη βιώσιμο για τη φαρμακοβιομηχανία
Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Οφέλους Φαρμακείων (PBMI)