Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Αλλάζει η ώρα-αλλάζει και η φροντίδα του δέρματος

30/10/2017 12:13:51 μμ
Πώς η αλλαγή του καιρού επηρεάζει το δέρμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός, καλό είναι να αλλάζει και η φροντίδα του δέρματος, καθώς αυτό επηρεάζεται σημαντικά από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Όσο η θερμοκρασία χαμηλώνει, τα προϊόντα που εφαρμόζουμε καθημερινά στο δέρμα πρέπει να έχουν τις κατάλληλες υφές και συνθέσεις, ώστε να το προστατέψουν αποτελεσματικά…


Σύμφωνα με την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), τα υψηλά επίπεδα υγρασίας συνεπάγονται και ενυδατωμένο δέρμα, αλλά ο κρύος και ξηρός αέρας, καθώς και η θέρμανση σε κλειστούς χώρους συνήθως ευνοούν την ξηροδερμία ή την έξαρση δερματοπαθειών (π.χ. στα άτομα που είναι ευάλωτα στο έκζεμα).


Συνεπώς οι ελαφριές υφές που συνιστώνται το καλοκαίρι, πρέπει -τώρα που πέφτει ο υδράργυρος- να αντικατασταθούν με πιο πλούσιες υφές και πιο θρεπτικές, ενυδατικές συνθέσεις.


Η απολέπιση (που απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα) αυτή την εποχή προτείνεται να γίνεται ελαφρώς συχνότερα (π.χ. δύο φορές την εβδομάδα).


Καλό είναι επίσης να αποφεύγονται τα καυτά ντους, διότι έτσι αποβάλλεται το σμήγμα που έχει ρολό προστατευτικό απέναντι στην ξηρότητα (καθώς συγκρατεί υγρασία).

Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας

Το δέρμα θα μπορούσε να προσαρμοστεί στις αλλαγές της θερμοκρασίας, αν διέθετε χρόνο, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι εφικτό όταν ο καιρός αλλάζει απότομα, ή όταν η θερμοκρασία μεταβάλλεται διαρκώς από μέρα σε μέρα ή όταν εμείς μπαινοβγαίνουμε σε διαφορετικές θερμοκρασίες (π.χ. από το κρύο έξω, μέσα στο ζεστό σπίτι).


Οι εναλλαγές αυτές μπορούν να προκαλέσουν ταχεία συστολή και διαστολή των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων (τριχοειδή) της επιδερμίδας, προκαλώντας τους μικρορρήξεις, ευρυαγγείες, φλεγμονές και ερυθρότητα.


Για να προλάβουμε το «ξάφνιασμα» αυτό της επιδερμίδας, καλό είναι να προετοιμάζουμε το δέρμα μας με τις πιο πλούσιες κρέμες (ή αντίστοιχα την άνοιξη με τα πιο ελαφριά προϊόντα) περίπου κάθε φορά που αλλάζει η ώρα…

Επίσης προσπαθούμε να προστατεύουμε το πρόσωπο από το κρύο και να μην κάνουμε υπερβολές με τη θέρμανση σε κλειστούς χώρους.


Όσο για την ερυθρότητα, συνιστώνται προϊόντα με αντιφλεγμονώδη και αντιερεθιστικά συστατικά, όπως το χαμομήλι και το πράσινο τσάι.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακουφίζει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα άκρα από το κρύο και την υγρασία






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής