Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


"Ακου το σώμα σου" μέσα στο φαρμακείο

17/5/2017 2:11:19 μμ
Πρόγραμμα εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόγραμμα εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της χώρας ετοιμάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Novartis Hellas, συνεχίζοντας την εκστρατεία «'Ακου το Σώμα Σου».


Το πρόγραμμα θέτει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών, αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που αναπτύσσεται σε δύο πυλώνες, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας θα εκπαιδευτούν μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια του ΙΔΕΕΑΦ (Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών), υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ασθένειες που ταλαιπωρούν καθημερινά ανθρώπους κάθε ηλικίας, που επισκέπτονται τα φαρμακεία όλης της χώρας.


Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για μια σειρά από σημαντικές χρόνιες ασθένειες, μέσα στο χώρο του φαρμακείου, όπου θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό, με την πολύτιμη συνεργασία του φαρμακοποιού.


Οι ασθένειες αφορούν παθήσεις όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η καρδιακή ανεπάρκεια, η ψωρίαση, η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024