Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Αιμορροΐδες: Τώρα υπάρχει μη χειρουργική λύση!

23/3/2017 12:57:18 μμ
Στην Ελλάδα χάνουμε 5 εκατ. εργατοώρες κάθε χρόνο εξαιτίας τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις λαϊκές δοξασίες οι αιμορροΐδες αναφέρονται μεταφορικά και ως «ζοχάδες», επειδή κάνουν τον πάσχοντα να γίνεται δύστροπος, δηλαδή «ζοχάδας». Είναι γεγονός ότι μόνο στο άκουσμα του ονόματος της εν λόγω πάθησης προκαλούνται αμήχανα σχόλια σαn να πρόκειται για κάποιο αφροδίσιο νόσημα.


Και ενώ αφορά μία από τις αρχαιότερες παθήσεις που έχουν περιγραφεί -με ιστορικές πηγές, μάλιστα, να θέλουν το Ναπολέοντα να ιππεύει με ειδική σέλα το άλογό του, ώστε να μετριάζεται ο πόνος-, οι άνθρωποι έχουν ακόμη και σήμερα δυσκολία να μιλήσουν για το πρόβλημα αυτό.


Και όμως, η λεγόμενη αιμορροϊδοπάθεια είναι μια ασθένεια που εκδηλώνεται σε ανύποπτο χρόνο, σε πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι αιμορροΐδες επηρεάζουν το 50% του πληθυσμού, ενώ υπολογίζεται ότι τα 2/3 των ανθρώπων που πραγματοποιούν τελικά εξετάσεις διαγιγνώσκονται με αιμορροϊδοπάθεια.


Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι το 50% των παθόντων δεν το γνωρίζουν, τότε αντιλαμβανόμαστε τις σοβαρές διαστάσεις μιας «ασθένειας ταμπού», η οποία ευθύνεται για την απώλεια 5 εκατομμυρίων εργατοωρών κάθε χρόνο, μόνο στην ελληνική κοινωνία

Οι αιτίες είναι πολλαπλές, συχνά συνυπάρχουν και μπορεί να είναι:

  • δυσκοιλιότητα και κακές συνήθειες κατά την αφόδευση
  • διάρροια
  • κληρονομικοί παράγοντες
  • εγκυμοσύνη
  • ορθοστασία, αυξημένο σωματικό βάρος και καθημερινή άρση βάρους
  • κακή διατροφή
  • κακή υγιεινή.

Σημαντικές καθημερινές συνήθειες για τους πάσχοντες

Ο σωστός καθαρισμός της περιοχής μετά την αφόδευση είναι πάντα απαραίτητος προληπτικά για την αποφυγή δημιουργίας αιμορροϊδοπάθειας, αλλά και για την αντιμετώπιση του προβλήματος κατά την έξαρσή του. Καθότι τα κόπρανα είναι πλούσια σε εντεροβακτήρια, το παραμικρό ίχνος αυτών πυροδοτεί το φαύλο κύκλο φλεγμονής-πόνου.

Οι θεραπευτικές συμβουλές συμπεριλαμβάνουν τη σχολαστική υγιεινή του πρωκτού ύστερα από κάθε κένωση, την άσκηση και αποφυγή της καθιστικής ζωής και την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.

Γιατί οι αναισθητικές και κορτιζονούχες αλοιφές δεν δίνουν λύση;

Ένα πλήθος αλοιφών και σκευασμάτων της φαρμακευτική αγοράς υπόσχονται ανακούφιση των συμπτωμάτων και θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας. Παρ' όλο που τα τοπικά αναισθητικά ανακουφίζουν παροδικά, δυστυχώς σύντομα, ο πόνος και το αίσθημα σφυγμού εντείνεται. Τα δε παράγωγα κορτιζόνης δρουν ως αντιφλεγμονώδη, ωστόσο η συχνή τους χρήση οδηγεί σε πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες και προβλήματα. Τα «φυτικά» σκευάσματα, αν και προτιμούνται ως «παρηγορητική αγωγή», δεν έχουν κλινικά τεκμηριωμένη δράση ούτε και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ένα καινοτόμο προϊόν έχει τεκμηριωμένη δραστικότητα

Την ανακούφιση ήρθε να δώσει ένα προϊόν που κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για το HemoClin, ένα καινοτόμο, δραστικό προϊόν για την αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας αλλά και μέρους της αιτίας που προκαλεί την αιμορροϊδοπάθεια.

Το HemoClin οφείλει την κλινικά τεκμηριωμένη δραστικότητα και αποτελεσματικότητά του στη δράση του πατενταρισμένου -κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- βιο-δραστικού συστατικού 2QR. Πρόκειται για ένα πολυσακχαρίτη της οικογένειας των αραβινογαλακτάνων, ο οποίος προέρχεται από την επεξεργασία φυτικού εκχυλίσματος Aloe Barbadensis, και σήμερα πλέον χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα εφαρμογών και κλάδων, από τη γυναικολογία έως τη στοματολογία.


Το 2QR διαθέτει ένα μοναδικό, πολύτιμο μηχανισμό δράσης που:

  •  προσκολλάται στα βακτήρια της περιπρωκτικής περιοχής
  •  απομονώνει τα βακτήρια
  •  αναστέλλει την εξάπλωσή τους.

Αξίζει να τονιστεί πως το HemoClin προάγει τη φυσική διαδικασία επούλωσης, επανορθώνοντας τους κατεστραμμένους ιστούς και καταπολεμώντας τη φλεγμονή χωρίς να επηρεάζει τη φυσιολογική βακτηριακή χλωρίδα. Επουλώνει, δηλαδή και επανορθώνει με φυσικό τρόπο τις τοπικές βλάβες.

Το σκεύασμα υπερέχει καθώς:

  1. δροσίζει και ανακουφίζει άμεσα από τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας
  2. είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  3. δεν περιέχει κορτιζόνη και τοπικά αναισθητικά
  4. δεν λερώνει
  5. προσφέρει καθαριότητα και ευκολία εφαρμογής
  6. ενυδατώνει
  7. προλαμβάνει αιμορροΐδες και ραγάδες
  8. λειτουργεί και προληπτικά πριν από τις κενώσεις.

Το HemoClin κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα σε καινοτόμο και μοναδική φαρμακοτεχνική μορφή. Πρόκειται για τη HemoClin Gel, γέλη για τις εσωτερικές-εξωτερικές αιμορροΐδες και τις ραγάδες.

Χρησιμοποιείται επεμβατικά επί πόνου αλλά και πριν από την αφόδευση «προληπτικά». Διαθέτει πρωτοποριακό ρύγχος με πολλαπλές διατρήσεις για καλύτερη διάχυση του περιεχομένου στην πάσχουσα περιοχή, το οποίο παράλληλα, σε συνδυασμό με τη μορφή του σε gel, καθιστά εύκολο τον καθαρισμό του μετά από κάθε χρήση.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Για καλύτερη διάθεση & ευεξία… Mindzen!
Κυκλοφορεί από τη Medem
Vichy: Νέο Pureté Thermale Cleansing Gel για ολοκληρωμένο καθαρισμό και ντεμακιγιάζ
Με ηφαιστειακό νερό, νιασιναμίδη και γλυκερίνη