Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγωγή κατά του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

14/2/2017 1:49:07 μμ
Τα συσσωρευμένα χρέη του Οργανισμού λιμνάζουν από το 2011
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα συσσωρευμένα χρέη του ΕΟΠΥΥ οδήγησαν τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) να καταθέσει αγωγή κατά του Οργανισμού διεκδικώντας ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν το ποσό των 2.348.655,38 ευρώ και λιμνάζουν από το 2011.

Όπως επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από συνταγές που εκτελέστηκαν τα έτη 2011, 2012 και 2013. Αφορούν συνταγές ασφαλιστικών ταμείων τα οποία μετέπειτα εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και έτσι ο ΕΟΠΥΥ ανέλαβε τις υποχρεώσεις τους.


«Λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, μέρος των οποίων αφορούν το έτος 2011, και προκειμένου να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο παραγραφής των απαιτήσεων αυτών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης άσκησε εντός του έτους 2016 αγωγή στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Οργανισμού για την επιδίκαση ποσού 2.348.655,38 ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και οφειλές των ετών 2012 και 2013», τονίζει το Δ.Σ. του Συλλόγου.


Είχε προηγηθεί αποστολή εξώδικου στον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο ο Σύλλογος προειδοποιούσε τον Οργανισμό ότι σε περίπτωση που δεν καταβάλλει τα οφειλόμενα σε διάστημα ενός μηνός από τη λήψη του εξώδικου, τότε ο ΦΣΘ επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσει το παραπάνω ποσό. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, ο ΕΟΠΥΥ θα επιβαρυνόταν και με το ποσό των νόμιμων τόκων υπερημερίας.


«Προχωρήσαμε στην κίνηση αυτή διότι έχει εξαντληθεί η υπομονή μας, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Είναι χρήματα που τα χρειαζόμαστε. Επιπλέον, υπάρχουν πίεση και φόβος μήπως δεν εισπραχθούν τα χρήματα αυτά, αλλά χαθούν και παραγραφούν με το πέρας της πενταετίας. Συνεπώς, τα διεκδικούμε», δηλώνει ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.


Παράλληλα, επισημαίνει ότι η προηγούμενη δικαίωση του ΦΣΘ από το ΣτΕ, στο οποίο είχε καταθέσει αγωγή κατά του ΟΠΑΔ, άνοιξε το δρόμο για τη διεκδίκηση των απαιτήσεων του Συλλόγου από την πολιτεία. Η απόφαση του ΣτΕ είχε αναγνωρίσει την καθυστέρηση του ΟΠΑΔ στην εξόφληση των συνταγών που εκτελέστηκαν από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και μάλιστα επιδίκασε και τόκους υπερημερίας 44.234 ευρώ υπέρ του ΦΣΘ.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου