Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν θα καταργηθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»

21/3/2024 10:37:05 μμ
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σαφής είναι η πρόθεση του υπουργού Υγείας 'Aδ. Γεωργιάδη να διατηρήσει ως έχουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, παρά τις αντίθετες «φωνές» από τον κλάδο των φαρμακοποιών. 


Ο υπουργός, σε δηλώσεις του στα εγκαίνια του νέου φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Αγία Παρασκευή, ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας: «Δεν σκοπεύουμε να καταργήσουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Το λέω για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες. Δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους χωρίς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γιατί αλλιώς θα πάμε σε καταστάσεις του παρελθόντος που δεν θα έχουν κανέναν έλεγχο». 

Μάλιστα τόνισε ότι ήδη εργάζεται με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τη Θ. Καρποδίνη σε πολλά σχέδια για να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασθενών που χρήζουν θεραπείας με φάρμακα υψηλού κόστους που διακινούνται από τα φαρμακεία του οργανισμού. 


Αναφορικά με τον νέο χώρο στην Αγία Παρασκευή, ο υπουργός έδειξε πολύ ικανοποιημένος, τον χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι η Αγία Παρασκευή είναι ένας μητροπολιτικός δήμος και το νέο φαρμακείο είναι σε πολύ καλή θέση για να εξυπηρετήσει πολύ κόσμο. Επίσης διευκρίνισε ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του φαρμακείου της Νέας Ιωνίας ως συμπληρωματικού στο Κέντρο Υγείας. 


Στην τελετή των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι νέες εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τη μετεξέλιξη του Οργανισμού. Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά στον εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΥΥ. Για εμάς η προσπάθεια είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας. Είμαστε υπερήφανοι γιΆ αυτό το νέο κτίριο και το φαρμακείο που στεγάζεται εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη διεύθυνση της διοίκησης της Αγίας Παρασκευής και την τωρινή καθώς και όλους τους υπαλλήλους της ΠΕΔΙ, τους φαρμακοποιούς, τους βοηθούς φαρμακοποιούς και τους διοικητικούς για το έργο που επιτελούν».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο