Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΑΑΔΕ: Ενημερώσεις για τη διασύνδεση των POS με ταμειακές μηχανές και ΦΗΜ

31/10/2023 10:59:23 μμ
Τι πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί σύμφωνα με τον ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όλες οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των φαρμακείων, έλαβαν από την ΑΑΔΕ προσωποποιημένα email για τη διασύνδεση των POS με τους φορολογικούς μηχανισμούς ή τις ταμειακές μηχανές, σύμφωνα με τον ΠΦΣ.


Αυτό που πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί είναι να επιβεβαιώσουν, σε συνεργασία με τους λογιστές, αν τα ενεργά POS είναι ορθώς δηλωμένα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και όσα έχουν αποσυρθεί είναι ακυρωμένα. Διαφορετικά καλούνται να δηλώσουν την ακύρωση.


Επιπλέον ο ΠΦΣ διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ για τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι φορολογικοί μηχανισμοί (ΦΗΜ), για αυτό και δίδονται συνεχώς παρατάσεις για την αναβάθμιση ή την αντικατάστασή τους. 


Αντίθετα για όσους λειτουργούν με ταμειακές μηχανές, υπάρχουν προδιαγραφές και στην αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού είναι διαθέσιμα αντίστοιχα προγράμματα αναβάθμισης, όπως και ταμειακές μηχανές με τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά. Για την παραμετροποίησή τους, οι φαρμακοποιοί απευθύνονται στους κατασκευαστές και στους παρόχους λογισμικών προγραμμάτων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έως την 1η Απριλίου πρέπει να έχουν προγραμματιστεί ραντεβού






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους