Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αθώοι οι 4 φαρμακοποιοί της Ρόδου!

14/2/2018 10:25:45 πμ
Για την υπόθεση εικονικών συνταγογραφήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αθώοι κρίθηκαν χθες (13/2/2018), τέσσερις φαρμακοποιοί της Ρόδου, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί σε δίκη για μια υπόθεση εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων που αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο επιθεωρητών του ΥΠΕΔΥΦΚΑ.


Οι 4 φαρμακοποιοί φέρονται συγκεκριμένα να εκτέλεσαν συνταγές που εξέδωσε γιατρός του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου, ο οποίος είναι εμπλεκόμενος στην ίδια υπόθεση μαζί με έναν ιατρικό επισκέπτη. Οι παράνομες συνταγές που έχει εκδώσει, σύμφωνα με πορίσματα επιθεωρητή, υπερβαίνουν τις 300 και αφορούσαν ασφαλισμένους που είτε δεν γνώριζαν ότι τους είχαν συνταγογραφηθεί τα φάρμακα, είτε δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα, είτε δεν έπασχαν από τις συγκεκριμένες ασθένειες, είτε ήταν πεθαμένοι. (Δείτε εδώ περισσότερα για την υπόθεση).


Όπως έχει αποκαλύψει η «Δημοκρατική της Ρόδου», μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στις κατατεθειμένες προς εξόφληση συνταγές, προέκυψε μη τήρηση της υποχρέωσης του φαρμακοποιού να αριθμεί εντός πέντε εργάσιμων ημερών τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί με αύξουσα συνεχή αρίθμηση μηνιαίως.

Επίσης διαπιστώθηκε εκτέλεση 149 συνταγών, χωρίς παράδοση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους, καθώς οι ίδιοι δεν γνώριζαν το φαρμακείο, δεν είχαν εκτελέσει συνταγές σε αυτό και δεν είχαν επισκεφτεί τον συνταγογράφο γιατρό.


Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο δεν προέκυψε γνώση των φαρμακοποιών για την απάτη και ως εκ τούτου δεν υφίστατο άμεσος δόλος για την καταδίκη τους.

Προέκυψε επίσης ότι οι συνταγές έφεραν όλες τις τυπικές προϋποθέσεις και ότι οι φαρμακοποιοί ήταν υποχρεωμένοι εκ του νόμου να τις εκτελέσουν.


Πηγή: www.dimokratiki.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο