Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Θλίψη και συγκίνηση από το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

11/6/2018 10:58:13 πμ
Επί 70 χρόνια έδωσε τη ψυχή του στη ΒΙΑΝΕΞ και τον Παναθηναϊκό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Θλίψη στον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο έχει προκαλέσει ο θάνατος του Παύλου Γιαννακόπολου. Απόδειξη είναι o πρωτοφανής όγκος συλλυπητήριων και αποχαιρετιστήριων μηνυμάτων που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.


Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου και 44 ημέρες μετά την απώλεια του αδελφού του Κώστα, δημιούργησε με τα χέρια -και με ένα τεράστιο μέρος της προσωπικής και οικογενειακής του περιουσίας- έναν αθλητικό θρύλο, τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, καθώς και μια κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία τη ΒΙΑΝΕΞ, την οποία δημιούργησε και διοικούσε μαζί με τους αδελφούς του, Θανάση και Κώστα, επί τουλάχιστον 70 χρόνια. Ταυτόχρονα παρέμενε ένας απλός, προσγειωμένος άνθρωπος.


Η εμπλοκή του, μάλλον η άνευ όρων ψυχική κατάθεσή του στη δημιουργία του μεγάλου Παναθηναϊκού, η δημόσια έκθεση που προέκυψε εξ αυτής της εμπλοκής, μοιραία επισκιάζει τις υπόλοιπες πτυχές της προσωπικότητάς του, δηλαδή αφενός την αυθόρμητη φιλανθρωπία του και αφετέρου την αδιαμφισβήτητη επιχειρηματική του επιτυχία.


Είναι αλήθεια ότι με το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, χάνεται ένα πρότυπο αθλητικού παράγοντα παλαιάς σχολής. Το πρότυπο του γενναιόδωρου ηγέτη, όχι μιας αθλητικής επιχείρησης όπως είναι πλέον οι σύλλογοι, αλλά ενός λαοπρόβλητου «οικογενειάρχη».


H οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ενημερώνει πως η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 15:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Όσοι επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) από τις 08:00-13:30.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

Η ανακοίνωση του θανάτου του από τη ΒΙΑΝΕΞ

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρό της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλοι όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του. Το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της έως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού

«Ο Π. Γιαννακόπουλος "έφυγε" από τη ζωή έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για τους οικείους του, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της επιχείρησής του, αλλά και για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και τον κόσμο της παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Π.Ε.Φ. αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο

«Η Π.Ε.Φ. αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, έναν από τους πραγματικούς πατριάρχες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Για περισσότερα από 50 χρόνια, ξεχώρισε για τη μοναδική προσφορά του στην Ελλάδα, στην εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους της εταιρείας του. Όλα αυτά τα χρόνια αλλά, κυρίως, σε περίοδο ύφεσης και αποβιομηχάνισης κράτησε την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ακέραιη και ιδιαίτερα δραστήρια, φωτεινό παράδειγμα ισχυρού πυλώνα εθνικής ανάπτυξης. Διακρίθηκε για την πλούσια επενδυτική του δραστηριότητα δημιουργώντας και διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Τέλος, με το ήθος του, το αξιακό του όραμα και το μεγαλειώδες φίλαθλο πνεύμα του τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό όσο λίγοι».


Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ και οι εργαζόμενοί του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στην οικογένειά του και στους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος