Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


9η αιμοδοσία από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

25/1/2018 11:10:02 πμ
Στις 31 Ιανουαρίου, από τις 14:30 έως τις 18:00 στα γραφεία του Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Χαράλαμπος Σαββόπουλος, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, είναι αιμοδότης εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. 'Αρχισε να δίνει αίμα στο «ΑΧΕΠΑ» και όταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δημιούργησε τη δική του τράπεζα αίματος ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στις αιμοδοσίες που διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 'Αλλωστε ο κ. Σαββόπουλος έχει βιώσει την αγωνία που νιώθουν όσοι ψάχνουν να βρουν αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο του οποίου η ζωή κινδυνεύει. «Πιστεύω ότι όταν μπορούμε να δώσουμε αίμα, πρέπει να το δίνουμε. Με τον τρόπο αυτό δεν βοηθάμε μόνο έναν συγγενή ή κάποιον φίλο μας, αλλά και ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Αυτό ακριβώς είναι και το δώρο της ζωής», τονίζει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δυστυχώς είναι στην ανθρώπινη φύση να σκέφτεται τη σημασία της δωρεάς αίματος μόνο όταν το πρόβλημα έρχεται στην πόρτα του καθενός.


Έναυσμα για να γίνει αιμοδότρια αποτέλεσαν για την φαρμακοποιό Βασιλική Βελούδη οι αιμοδοσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η ίδια έχει δώσει πολλές φορές αίμα, ενώ χρειάστηκε και να πάρει αίμα από την τράπεζα του Συλλόγου για συγγενικό πρόσωπο. «Είναι μοναδικό το συναίσθημα να προσφέρεις γνωρίζοντας ότι μπορεί το δικό σου αίμα να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που το έχει ανάγκη, είτε είναι συγγενής σου είτε κάποιος που δεν γνωρίζεις. Πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε στις αιμοδοσίες του Συλλόγου εφόσον πληρούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις», τονίζει η κ. Βελούδη.

Αιμοδοσία στις 31 Ιανουαρίου


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος που δημιούργησε το 2013 και η οποία αριθμεί προς το παρόν 96 μέλη, ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές για την εθελοντική δράση της. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η υπηρεσία αιμοδοσίας του νοσοκομείου «'Αγιος Παύλος» που στηρίζει τον Σύλλογο σε κάθε κάλεσμά του.

Το 2018 ξεκινά με τη διοργάνωση της 9ης εθελοντικής αιμοδοσίας του ΦΣΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, από τις 14:30 έως τις 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175). Είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τα μέλη των οικογενειών τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους είτε το ΑΜΚΑ τους είτε το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας.


«Η μεγαλύτερη δύναμη της αιμοδοσίας είναι όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι απλώνοντας το χέρι τους προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που πραγματικά σώζει ζωές», δηλώνει ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος του ΦΣΘ, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Θάνος Αλειφτήρας, ο οποίος είναι χρόνια εθελοντής αιμοδότης. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη