Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θέμα ρύθμισης του ωραρίου των φαρμακείων

4/12/2017 11:45:30 πμ
Μερική απελευθέρωση ζήτησε από τους Θεσμούς ο Α. Ξανθός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μερική απελευθέρωση για το ωράριο των φαρμακείων διαπραγματεύεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους δανειστές, όπως έγινε γνωστό, μετά την τελευταία συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα μιας ρύθμισης του ωραρίου των φαρμακείων, κάνοντας λόγο για στρέβλωση της αγοράς από την απόλυτη απελευθέρωση που ισχύει σήμερα και η οποία έχει ως παρενέργεια την άρνηση πολλών φαρμακείων να ενταχθούν στο σύστημα διημέρευσης - διανυκτέρευσης, με «θύμα» την πρόσβαση των πολιτών σε φαρμακεία κυρίως τις βραδινές ώρες.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η ελληνική πλευρά, ταυτιζόμενη με τις θέσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ζητεί να τεθεί ένα ανώτατο χρονικό όριο στην ημερήσια λειτουργία των φαρμακείων, που να ταυτίζεται με τη λειτουργία της υπόλοιπης αγοράς, με σαφώς πιο ευέλικτες ρυθμίσεις σε τουριστικές περιοχές αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που οι ανάγκες πρόσβασης σε φαρμακεία λόγω του τουρισμού αλλάζουν. Πάντως, οι Θεσμοί και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν φαίνονται προς το παρόν θετικοί προς μια τέτοια προοπτική.


Ένα ζήτημα ακόμη, που ετέθη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, είναι οι εκκρεμότητες του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των δανειστών, που αφορούν σε «ουρές» από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, μεταξύ των οποίων και το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, σύμφωνα με το οποίο μπορεί και ένας μη φαρμακοποιός να ανοίξει φαρμακείο. Η σχετική υπουργική απόφαση κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το υπουργείο καλείται να ετοιμάσει προεδρικό διάταγμα συμμόρφωσης προς τις ενστάσεις του ΣτΕ.


Πηγή: kathimerini.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τις συνταγές των ορκωτών λογιστών
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024