Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Θέλετε καλύτερο σεξ; Πάρτε κιλά!

31/3/2017 1:42:19 μμ
Τα ίδια γονίδια ελέγχουν το βάρος και τη σεξουαλική συμπεριφορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών», επισημαίνει ο ουρολόγος – ανδρολόγος, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Έτσι οι παχύσαρκοι, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 5.000 άνδρες που το επισκέφθηκαν την τελευταία 5ετία, έχουν το… "κέρατο στο αίμα τους".


Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως το αίσθημα της πείνας. Σύμφωνα, δε, με τη δαρβινική θεωρία, επιβιώνουν τα είδη που προσαρμόζονται καλύτερα στις νέες συνθήκες. «Η πρόσβαση σε τροφή και η σεξουαλική πράξη είναι ίσως τα πιο βασικά ένστικτα επιβίωσης του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια», υπογραμμίζει ο Δρ. Κωνσταντινίδης. «Αν το μεταφράσουμε σε γλώσσα πιο κατανοητή, οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με την διατροφική ευφυΐα».

Αν παρατηρήσουμε στις σημερινές συνθήκες τους παχύσαρκους άνδρες θα δούμε πως είναι πιο κοινωνικοί από τους αδύνατους, πιο χαρούμενοι, πιο ευχάριστοι, με περισσότερο χιούμορ και διάθεση για ζωή. Ζουν, δηλαδή, μια πιο επικούρεια ζωή. Αντίθετα, πολλοί αδύνατοι άνδρες κάνουν πρωταθλητισμό με στερήσεις και προσπάθεια για να διατηρήσουν ένα σώμα με ιδανικές αναλογίες. Δεν πίνουν, δεν καπνίζουν, δεν φλερτάρουν, γιατί έχουν ασκητικού τύπου πρόγραμμα.


Πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ με 100.000 παχύσαρκους (Journal of Sexual Medicine, 2016) μελέτησε ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και έχει σχέση με την αυξητική ορμόνη και βρέθηκε ότι, όσοι έχουν πλεονάζον σωματικό βάρος, ήταν κατά μέσο όρο πέντε εκατοστά ψηλότεροι από τους αδύνατους, έχοντας παράλληλα διπλάσια συχνότητα σεξουαλικών επαφών από εκείνους.

«Μια πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη», εξηγεί ο Δρ. Κωνσταντινίδης, «φαίνεται πως είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που "ξεγελά" το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο. Είναι ένα γονίδιο "παραμορφωτικός καθρέπτης" γιατί ο οργανισμός που το φέρει δεν έχει την αίσθηση του κορεσμού στο φαγητό και της πλήξης και ανίας στο σεξ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τσίχλα μαστίχας sugar free με προβιοτικά και ψευδάργυρο
Θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές και επενδυτικές δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της με την επενδυτική κοινότητα






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους