Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Θα σας λύσει τα χέρια!

7/11/2017 1:48:57 μμ
Όταν οι αρθρώσεις και οι τένοντες των χεριών υποφέρουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Είτε έχετε χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις του χεριού σας που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου είτε νιώθετε οξύ πόνο λόγω πρόσφατου τραυματισμού, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε ανακούφιση. Η σωστή διαχείριση του πόνου στις αρθρώσεις διευκολύνει την ανάρρωση, προλαμβάνει πρόσθετες επιπλοκές στην υγεία και βελτιώνει τη συνολική ποιότητα της ζωής σας, καθώς διευκολύνει τις κινήσεις των χεριών σας.

Σε ποια σημεία όμως και για ποιους λόγους υποφέρουν πιο συχνά τα χέρια μας;

Καρπός

Ο καρπός είναι πιθανόν η πιο σημαντική άρθρωση στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Τα χέρια και τα δάχτυλά μας συμμετέχουν σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητές μας, είτε είναι αθλητισμός, μουσική ή εργασία στον υπολογιστή. Η συνεχής χρήση σημαίνει ότι ο κίνδυνος να τραυματιστούν οι καρποί μας είναι εξαιρετικά μεγάλος και η πολύχρονη χρήση επιφέρει φθορά των αρθρώσεων αυτών, προκαλώντας μερικές επώδυνες καταστάσεις.

Κατάγματα οστών

Κατάγματα στην κερκίδα και στο σκαφοειδές οστό μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο στον καρπό. Ανάλογα με το είδος του κατάγματος και το σημείο, το κάταγμα ανατάσσεται πρώτα και μετά ακινητοποιείται με έναν νάρθηκα στον βραχίονα. Αυτός ο νάρθηκας μπορεί να αφαιρεθεί μετά από τέσσερις με δώδεκα εβδομάδες περίπου, οπότε ο καρπός είναι ελεύθερος και ο ασθενής μπορεί να αρχίσει να τον κινεί, αργά στην αρχή. Η αποκατάσταση υποβοηθείται με φυσικοθεραπεία και με τη χρήση νάρθηκα για τον καρπό.

Οστεοαρθρίτιδα καρπού

Κατάγματα, εξαρθρώσεις στα οστά του καρπού και λανθασμένη ή υπερβολική χρήση μπορούν να καταστρέψουν το χόνδρο των αρθρώσεων αυτών και να προκαλέσουν πόνο που δεν μπορεί να εντοπιστεί επακριβώς, προκαλώντας περιστασιακά οίδημα στον καρπό. Χρησιμοποιούνται ακτινογραφίες για την οριστική διάγνωση. Σε μερικές περιπτώσεις, η οξεία οστεοαρθρίτιδα του καρπού αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και με περικάρπια ή νάρθηκες που περιορίζουν τις ακραίες κινήσεις του. Ο καρπός που πάσχει χρειάζεται επίσης ξεκούραση και προστασία.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Ο καρπιαίος σωλήνας, που σχηματίζεται από τα οστά του καρπού και έναν εγκάρσιο σύνδεσμο, δέχεται διάφορους εκτείνοντες τένοντες καθώς και το μέσο νεύρο, που παρέχει την αίσθηση στα δάχτυλα. Ο πόνος εμφανίζεται στο χέρι όταν αυτός ο σωλήνας στενέψει, μια κατάσταση που μπορεί να είναι αποτέλεσμα αιματωμάτων ή υπερβολικής χρήσης του καρπού. Το πιο σύνηθες σύμπτωμα είναι το επώδυνο μούδιασμα στα δάχτυλα (όπως ένα δυσάρεστο αίσθημα μυρμηγκιάσματος), κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το τίναγμα ή το τρίψιμο του χεριού που πάσχει βοηθάει στην άμεση ανακούφιση, ενώ η μακροπρόθεσμη θεραπεία περιλαμβάνει την ανακούφιση των συμπτωμάτων μέσω της χρήσης νάρθηκα που ακινητοποιεί τον καρπό.

Τενοντοθυλακίτιδα

Η τενοντοθυλακίτιδα είναι μια φλεγμονή των τενόντων που διατρέχουν τη ραχιαία περιοχή του χεριού και που εκτείνουν τα δάχτυλα και τους αντίχειρες. Τα προβλήματα ξεκινούν από τη στιγμή που οι τένοντες πρήζονται λόγω υπερπροσπάθειας ή εξαιτίας άλλων αλλαγών που προκαλούνται από ρευματικές παθήσεις. Η εφαρμογή πάγου και η ξεκούραση της άρθρωσης είναι αναγκαία. Πάνω από όλα, δεν πρέπει να κουράζουμε υπερβολικά την άρθρωση. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα παρέχουν γρήγορη ανακούφιση του πόνου, όπως και οι νάρθηκες καρπού (περικάρπια) που σταθεροποιούν την πάσχουσα περιοχή ασκώντας απαλή πίεση.

Η σωστή στήριξη, η άνεση και η εφαρμογή που χρειάζεστε

 


Τα προϊόντα στήριξης και οι νάρθηκες FUTURO™ σας παρέχουν τη σωστή στήριξη, άνεση και εφαρμογή που χρειάζεστε, οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε. Ειδικότερα, ο Futuro™, αδιάβροχος περικάρπιος νάρθηκας είναι ιδανικός για δραστηριότητες στο νερό ή καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν βρωμιά όπως η κηπουρική, το καθάρισμα και το μαγείρεμα. Προσφέρει ανακούφιση από τους πόνους διαστρεμμάτων, θλάσεων ή συμπτώματα συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα.

Τα πλεονεκτήματά του

  • Κατασκευάζεται από αδιάβροχα υλικά.
  • Διαθέτει ρυθμιζόμενο σύστημα γρήγορης τοποθέτησης για προσαρμοζόμενη εφαρμογή.
  • Έχει ελαφρύ, αναπνέον σχεδιασμό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

Για καλύτερη διάθεση & ευεξία… Mindzen!
Κυκλοφορεί από τη Medem
Vichy: Νέο Pureté Thermale Cleansing Gel για ολοκληρωμένο καθαρισμό και ντεμακιγιάζ
Με ηφαιστειακό νερό, νιασιναμίδη και γλυκερίνη