Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

726 νέα φάρμακα σήμερα στην αγορά

31/12/2014 10:19:59 πμ
Περιέχονται στο νέο Δελτίο Τιμών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στην αγορά  κυκλοφορούν από σήμερα 726 νέα φάρμακα που περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

Οι τιμές για τα νέα αυτά φάρμακα είχαν εγκριθεί μετά από σειρά συνεδριάσεων της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου. Από αυτά, τα 37 θα ενταχθούν στη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ, 20 στην αρνητική λίστα, ενώ τα υπόλοιπα 669 αναμένεται να ενταχθούν στη θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων των Ταμείων, οπότε και θα μπορούν οι ασθενείς να τα παίρνουν με συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, στην περίπτωση που συνταγογραφούνται αυτά τα φάρμακα, οι ασφαλισμένοι ήταν αναγκασμένοι να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Στα νέα φάρμακα περιλαμβάνονται περίπου 500 γενόσημα, αλλά και 25 νέες δραστικές ουσίες για διάφορες παθήσεις. Η Επιτροπή Θετικής Λίστας, αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των μελών της για το συγκεκριμένο δελτίο τιμών φαρμάκων μετά τις γιορτές, ώστε να ορισθεί η συνεδρίαση που θα κατηγοριοποιήσει τα παραπάνω φάρμακα στις τρεις λίστες φαρμάκων, περίπου στα μέσα Ιανουαρίου.

Πάντως μετά και τις αιφνιδιαστικές πολιτικές εξελίξεις αβέβαιο είναι το πότε ακριβώς θα εξεταστούν οι ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών για σκευάσματα που υπήρχαν στο Δελτίο Τιμών του καλοκαιριού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό