Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


7 απλοί τρόποι για να ελέγξεις το σακχαρώδη διαβήτη

22/3/2017 12:47:43 μμ
Αλλά και τις επιπλοκές που δημιουργεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι παρακάτω συνήθειες θα σας προστατεύσουν από το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του, σύμφωνα με το διαιτολόγο-διατροφολόγο Bsc στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικό διευθυντή της Nutripass, Ιωάννη Αντωνίου.

Υιοθετήστε τον καλύτερο τρόπο ζωής που μπορείτε

Η σωστή διατροφή, η σωματική δραστηριότητα και η διαχείριση του βάρους είναι τα βασικά, ως συνήθως.

Φυσική δραστηριότητα

Μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη 262 ανθρώπων με διαβήτη και καθιστική ζωή έδειξε ότι εκείνοι που συνδύαζαν αερόβιας μορφή άσκηση με αναερόβια είχαν χαμηλότερες μετρήσεις γλυκόζης αίματος σε σχέση με τους άλλους που δεν ασκούνταν, έκαναν μόνο προπόνηση με αντιστάσεις ή μόνο αερόβια προπόνηση. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία η κάθε μορφή άσκησης, αν γίνεται συστηματικά, μπορεί να προλάβει πολλές ασθένειες.

Διατροφή

Φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και μειωμένο κορεσμένο λίπος πρέπει να είναι βασικοί πυλώνες στη διατροφή ατόμων με διαβήτη. Εξατομικευμένη διατροφική σύσταση και παρακολούθηση που εστιάζει σε θερμίδες και υδατάνθρακες συνίσταται επίσης, καθώς ο κάθε πάσχων με διαβήτη έχει διαφορετικό προφίλ τρόπου ζωής και διατροφικές επιλογές.

Προσοχή στο σωματικό βάρος

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με διατροφή και φυσική δραστηριότητα, με βάση διεθνείς συστάσεις, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί ένα υγιές βάρος.Ο περιορισμός των θερμίδων και η αύξηση της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής αερόβιας δραστηριότητας 3 έως 5 ημέρες την εβδομάδα, είναι πρακτικά και αποδεδειγμένα βήματα για απώλεια κιλών.

Αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας, νεφρικής ανεπάρκειας και προβλημάτων στα μάτια. Συνιστάται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να διατηρούν μια αρτηριακή πίεση μικρότερη από 140/90 mm Hg. Η American Heart Association συνιστά η ημερήσια πρόσληψη νατρίου να μην υπερβαίνει τα 1.500mg.

Χοληστερόλη

Η μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με διαβήτη. Τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να ελέγχουν τη χοληστερόλη τους, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Έλεγχος της Γλυκόζης Αίματος

Ο τακτικός έλεγχος της γλυκόζης του αίματος από μόνος του είναι μια ένδειξη που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση και αποφυγή καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου. Αρκεί να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα με την κατάλληλη άσκηση και διατροφή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους