Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


5 ακριτικά νησιά αποκτούν τηλεϊατρική

22/3/2017 3:29:09 μμ
Αρρωσταίνεις στη Κάσο... και η διάγνωση θα γίνεται αυτόματα στην Αθήνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και των γιατρών που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές αρχίζει να ικανοποιεί το υπουργείο Υγείας καθώς ενεργοποιεί τη διαδικασία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε απομακρυσμένα νησιά, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).


Συγκεκριμένα, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, παρέχει στους ιατρούς της Σύμης, της Κάσου, της Σίφνου, της Αμοργού και των Οινουσσών τη δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών, μέσω Τηλεϊατρικής.


Στην παρούσα φάση, οι ιατροί αυτών των νησιών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο» (ανά τέσσερις ημέρες), μπορούν να ζητούν τη συμβουλή/ εκτίμηση του καρδιολόγου βάρδιας στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών όσων ασθενών ζουν σε αυτά.


«Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ιδιαιτέρως σημαντικής και φιλόδοξης παρέμβασης με ουσιαστικό αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους των νησιών και των επισκεπτών τους. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα οφέλη που προκύπτουν από την άμεση και ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών τόσο για την υγεία των κατοίκων, όσο και για την σκοπιμότητα της άμεσης διακομιδής περιστατικών, εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου σύντομα να επεκτείνουμε την υποστήριξη και άλλων νησιών που είναι ενταγμένα στο ΕΔιΤ. Απώτερος στόχος μας είναι η 24ωρη εβδομαδιαία κάλυψη όλων των απομακρυσμένων νησιών στην ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών», επισημαίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω του προγράμματος ΕΚΕ «Πρόληψη»
Αφορά ασθενείς που λαμβάνουν συγκεκριμένα ανοσοκατασταλτικά






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του