Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


46 εκατομμύρια Ευρωπαίοι επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία

19/4/2017 3:41:00 μμ
Η απάντηση του ΠΦΣ για το ρόλο του φαρμακοποιού στην περίθαλψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προς τη σωστή κατεύθυνση βρίσκονται οι αναφορές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το ρόλο των φαρμακείων στην αναγγελία του σχεδίου Νόμου για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σημειώνουν τα μέλη της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

Τη στιγμή που το ευρωπαϊκό φαρμακείο αποτελεί τον πιο προσβάσιμο χώρο πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα τόσο της πρόληψης όσο και της συνεισφοράς του στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην κοινότητα, είναι απαραίτητη η ενσωμάτωσή του στο πλαίσιο μιας κοινωνικής πολιτικής με σημείο αναφοράς τον ασθενή και τις ανάγκες του, στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον.


Σαράντα έξι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η στροφή των συστημάτων υγείας σε ασθενοκεντρικά, απορρίπτοντας τη φιλοσοφία των περικοπών των δαπανών, καθιστούν το νέο ρόλο των φαρμακείων στην Πρωτοβάθμια Υγεία απαραίτητο.


Όπως σημειώνει ο Π.Φ.Σ., «η ενσωμάτωση των φαρμακείων στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη συμβάλλει στην εξοικονόμηση σημαντικής δαπάνης για την πολιτεία και συντελεί στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και των άλλων δομών περίθαλψης με προφανή τα θετικά αποτελέσματα.


Για παράδειγμα, υπολογίζεται ότι το 90% των εμβολιασμών των αντιγριπικών εμβολίων γίνονται στα φαρμακεία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι ασθενείς θα μετέβαιναν στις δομές υγείας δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία τους και επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους».


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις του στο υπουργείο Υγείας για τη συμμετοχή των φαρμακείων στο υπό διαμόρφωση Σχέδιο Νόμου, τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου και ζητούν εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να υλοποιηθεί πραγματικά η εξαγγελία που αναβαθμίζει το ρόλο του φαρμακοποιού και ενισχύει τη μοναδικότητα της θέσης του φαρμακείου στο σύστημα υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο