Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σκληρό μήνυμα Λουράντου για τις επικείμενες εκλογές

23/9/2013 8:46:44 πμ
30/11 οι Εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών του ΦΣΑ για το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου 2013, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Λουράντος καλεί τα μέλη να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους "με τη λογική της συλλογικότητας και όχι του ατομικού συμφέροντος και της... φιλικής διάθεσης", ώστε τα λάθη του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα, γιατί… "δεν υπάρχει άλλη λύση".


"Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε σοβαρές εκτιμήσεις και σε σωστές αποφάσεις. Το πλήγμα που υπέστη η συλλογικότητα και η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου δεν προήλθε μόνο από τα μνημόνια, την κυβερνητική πολιτική ή την προπαγανδιστική τακτική των Μ.Μ.Ε., αλλά και από εμάς τους ίδιους... Ο κλάδος βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει την απόλυτη διαστρωμάτωση, η οποία καλλιεργείται και μεγεθύνεται από την τάση που πηγάζει από την ρήση: «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Η επικράτηση του «κανιβαλισμού» είναι πλέον θέμα χρόνου...", γράφει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς.


Συνεχίζει δε υπενθυμίζοντας τα κακώς κείμενα ορισμένων σημερινών εκπροσώπων, ως παραδείγματα προς αποφυγήν για τους επόμενους:

"Το τελευταίο διάστημα είδαμε τους εκπροσώπους μας να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα προσωπικά τους και άλλα συμφέροντα και λιγότερο για το συλλογικό. Είδαμε εκπροσώπους μας να μην ανταποκρίνονται σε αυτό που σημαίνει η λέξη «εκπρόσωπος», αλλά τουναντίον να δηλώνουν στις γενικές συνελεύσεις ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν παρά μόνο τον... εαυτόν τους. Είδαμε εκλέκτορες του συλλόγου μας και όχι μόνο... άλλα να ψηφίζουν στις γενικές τους συνελεύσεις συντασσόμενοι με την κοινή γραμμή της πλειοψηφίας και άλλα να ψηφίζουν στον Πανελλήνιο συντασσόμενοι με την στενή κομματική τους γραμμή! Είδαμε εκπροσώπους μας να παίρνουν θέση για ζητήματα που αφορούν το μέλλον μας και την εξέλιξη του κλάδου, όταν οι ίδιοι όχι μόνο δεν έχουν καμία επαφή με την εξέλιξη και το μέλλον, αλλά όταν ακούνε για... «ποντίκι» στον υπολογιστή ψάχνουν για... «γάτα»!

Έτσι ο κλάδος δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί επάξια, ούτε και να αναδείξει νέους συναδέλφους που θα οδηγήσουν το «καράβι» σε ασφαλές κατά το δυνατόν λιμάνι. Δεν μπορεί να συσπειρωθεί και να πολεμήσει για το «συλλογικό» συμφέρον, διότι εξουσία που δεν εμπνέει, δεν μπορεί να ηγηθεί κανενός αγώνα..."


Τα μέλη του ΦΣΑ θα κληθούν να αναδείξουν με την ψήφο τους εκπροσώπους τους για την προσεχή τριετία και στο Φ.Σ.Α. αλλά και στον Π.Φ.Σ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τέτοιου τύπου «αδικίες» έρχεται να διορθώσει το νέο σύστημα εφημεριών του ΦΣΑ
«Έπρεπε να κοινοποιηθεί για να βρεθούν και να συζητηθούν τα λάθη», απαντά στις διαμαρτυρίες ο Κ. Λουράντος






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης