Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής

23/10/2017 10:54:17 πμ
2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ομάδα ΑΤΡ (Aristotle Team of Pharmacy), σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.),  στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.


Το συνέδριο απευθύνεται στους φοιτητές των σχολών Φαρμακευτικής, καθώς και των λοιπών σχολών Επιστημών Υγείας και θέτει στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη, να αναπτύξουν έναν τρόπο πρακτικής κατανόησης της Φαρμακευτικής Επιστήμης και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους ως επαγγελματίες υγείας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν κάποιο θέμα που θα συνοδεύεται από προσομοίωση περιστατικών (case study), ενώ παράλληλα, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου θα ετοιμάσουν διαδραστικές παρουσιάσεις και workshops. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο, να αντιστοιχίσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις σε πραγματικά προβλήματα, αλλά και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να δουλέψουν ομαδικά για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Τέλος, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, ώστε να συνδέσουν τους τρεις τομείς της Φαρμακευτικής Επιστήμης (Φαρμακολογία, Φαρμακευτική Τεχνολογία, Φαρμακευτική Χημεία).


Η θεματολογία του συνεδρίου αφορά κυρίως στους κλάδους της Φαρμακολογίας, της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, της Φαρμακευτικής Χημείας, καθώς και της Φαρμακογονιδιωματικής, της Βιοπληροφορικής, της Κλινικής Φαρμακευτικής, της Παγκόσμιας Υγείας και της Φαρμακευτικής Φροντίδας.


Οι εγγραφές για την παρακολούθηση του Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. ξεκινούν στις 29 Οκτωβρίου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο atp.pharm.auth.gr/pesffa2017. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει τα υλικά του συνεδρίου, ελαφρύ γεύμα και διαλείμματα για καφέ.

Το ATP είναι μια εθελοντική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., με στόχο την πραγματοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για τα πιο σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα. Παράλληλα, το ΑΤΡ συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, ενώ τέλος, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο με φοιτητές και αποφοίτους της Φαρμακευτικής και άλλων συγγενών σχολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου: atp.pharm.auth.gr/pesffa2017
Η ιστοσελίδα της ομάδας: atp.pharm.auth.gr ή Facebook: ATP-Aristotle Team of Pharmacy
e-mail: atp.thessaloniki@gmail.com
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Μέσω της ανανεωμένης πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για τη φαρμακευτική νομοθεσία






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης