Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


2ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου

30/3/2018 8:45:23 πμ
Από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας ενημερώνει ότι στις 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2018, θα λάβει χώρα το 2ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου, στο Λουτράκι Αριδαίας, υπό την Αιγίδα του.


Στο συνέδριο θα αναλυθούν εκτενώς οι διαδικασίες που μπορούν να διεξαχθούν στο χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αγωγής των ασθενών με την διαχείριση της φαρμακοθεραπείας τους, ο ρόλος του φαρμακείου ως σημείο συλλογής φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων για φαρμακευτικές εταιρίες και δημόσιο.

 

Θα αναλυθούν εκτενώς:

  • ο εμβολιασμός ενηλίκων και ο ρόλος του φαρμακείου στην πρόληψη του HPV,
  • η αποτίμηση των δεδομένων του Φαρμακείου, προσανατολισμός, υπεραξία, ευκαιρίες,
  • ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, ανίχνευση του διαβητικού ασθενή,
  • η διαχείριση της φαρμακοθεραπείας και καθοδήγηση των ασθενών στην ορθή χρήση των φαρμάκων τους, η περίπτωση της αγκυλοποιητικής σπονδυλαρθρίτιδας και ψωριασικής αρθρίτιδας.

 Στο συνέδριο είναι καλεσμένοι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, επιστήμονες από το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, καθηγητές και πλήθος διακεκριμένων φαρμακοποιών και τεχνοκρατών της χώρας καθώς και προσωπικότητες με βαθιά γνώση και εξειδίκευση στις υπηρεσίες υγείας.

 

"Στηρίζουμε ενεργά τους ασθενείς με υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Σκοπός μας είναι να εφοδιάσουμε το ελληνικό φαρμακείο με χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τις διαδικασίες, τα πρωτόκολλα και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την ασφαλή μετάβασή του στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά", τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΠ, Πάνος Ζαρογουλίδης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο