Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


25 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών

25/9/2017 9:33:34 πμ
"Από την έρευνα στην υγειονομική περίθαλψη: ο φαρμακοποιός σας είναι στη διάθεσή σας"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η 25η Σεπτεμβρίου είναι η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών, όπως ορίστηκε από την Παγκόσμια Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP). 
Για το 2017 η FIP επέλεξε το θέμα:

"Από την έρευνα στην υγειονομική περίθαλψη: ο φαρμακοποιός σας είναι στη διάθεσή σας"!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Carmen Peña., το θέμα αυτό επιλέχθηκε για να αντικατοπτρίζει τους πολυάριθμους τρόπους, με τους οποίους το επάγγελμα του φαρμακοποιού προσφέρει στην υγεία: από την έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων, την εκπαίδευση μελλοντικών φαρμακοποιών και επιστημόνων έως και την παροχή άμεσης φροντίδας, οι φαρμακοποιοί είναι πάντα στην υπηρεσία των ασθενών και των κοινοτήτων.

"Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα. Η παροχή φροντίδας δεν ξεκινά στα φαρμακεία της κοινότητας ή των νοσοκομείων. Η φροντίδα των ασθενών ξεκινά με την αναγνώριση των προβλημάτων υγείας των πληθυσμών και την ανάπτυξη φαρμάκων, πολιτικών και εκπαιδευτικών μέσων για την αντιμετώπισή τους. Εμείς οι φαρμακοποιοί βρισκόμαστε συχνά και εκεί, στο πρώτο βήμα της όλης διαδικασίας: όταν εντοπίζεται το πρώτο μόριο που θεραπεύει αποτελεσματικά μια ασθένεια", πρόσθεσε ο Δρ Peña.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών χρησιμοποιείται από τα μέλη της FIP σε ολόκληρο τον κόσμο για να τονίσει προς τις αρχές, σε άλλα επαγγέλματα, στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο ευρύ κοινό, την αξία του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και την επίδρασή του στη βελτίωση της υγείας.

Η FIP καλεί τους φαρμακοποιούς να υποστηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, δημιουργώντας εικόνες προφίλ με το επίσημο FIP Twibbon ή ανεβάζοντας (στο προφίλ ή στον τοίχο τους) μία ειδικά σχεδιασμένη φωτογραφία με το μήνυμα: "ο φαρμακοποιός σας είναι στη διάθεσή σας", τα οποία η Ομοσπονδία παρέχει δωρεάν σε διάφορες γλώσσες (βρείτε τα εδώ).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη