Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

22/9: Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΦΣΘ

16/9/2013 2:12:07 μμ
Στα γραφεία του Συλλόγου από τις 9:00 έως τις 13:00
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τη 2ηεθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, από τις 9:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του Συλλόγου και τα μέλη των οικογενειών τους και για τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του ΣΥ.ΦΑ. αλλά και γνωστούς και φίλους.


Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι η αίματος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες με την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία. Με αυτόν τον τρόπο ο Σύλλογος κατόρθωσε να στηρίξει έμπρακτα τους συναδέλφους που είχαν ανάγκη αίματος (είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα), αλλά πρωτίστως στήριξε τις μονάδες αιμοδοσίας της χώρας, όπου οι ανάγκες αίματος είναι διαρκείς και αυξανόμενες. Ήδη αρκετές από τις φιάλες που συγκεντρώθηκαν έδωσαν λύση στις ανάγκες των συναδέλφων που τις χρειαζόταν επιτακτικά.


Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως η καθημερινή και πολύπλευρη προσφορά των φαρμακοποιών προς την κοινωνία, ξεφεύγει από τα στενά όρια του φαρμακείου και διατρανώνεται συλλογικά σε μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης, την προσφορά αίματος. Η δεκάλεπτη και ανώδυνη διαδικασία της αιμοδοσίας δεν κοστίζει τίποτε, αλλά έχει ανεκτίμητη αξία για το λήπτη.


Ο Σύλλογος λοιπόν καλεί όλους να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την εκδήλωση αυτή του Συλλόγου και καταλήγει: «Δέκα λεπτά από το χρόνο μας αποτελεί σημαντική προσφοράς ζωής και δεν θα μας βγάλει από το πρόγραμμά μας. Αντίθετα, η μαζική συμμετοχή μας θα ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)