Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


1 στα 2 φάρμακα λαμβάνονται λάθος!

13/11/2017 11:45:58 πμ
Ενώ το 30% των συνταγών δεν εκτελούνται καν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε εποχές που οι δαπάνες για τη φαρμακευτική περίθαλψη είναι δραστικά περιορισμένες, η ανάγκη για τη συμμόρφωση των ασθενών στα θεραπευτικά σχήματα θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι υπαρκτό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι ίδιοι οι Σύλλογοι των Ασθενών αλλά και οι γιατροί σε ημερίδα που έγινε πρόσφατα από το DailyPharmaNews.gr.

 

Ο Παθολόγος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιατρικός Υπεύθυνος της Pfizer Essential Health (PEH), της Pfizer Hellas, Βασίλειος Γραμμέλης, αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση μεταξύ φαρμακευτικής συμμόρφωσης και χρόνιων νοσημάτων αλλά και στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι χρόνια πάσχοντες να ακολουθήσουν τη θεραπεία τους. Ο κ. Γραμμέλης τόνισε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον πολλαπλά προβλήματα και νοσήματα δεδομένης της γήρανσης του πληθυσμού. Το 30% των συνταγών δεν εκτελείται σήμερα ενώ 1 στα 2 φάρμακα λαμβάνονται λάθος». Καταλήγοντας ο κ. Γραμμέλης τόνισε ότι η αντιμετώπιση της χαμηλής συμμόρφωσης στη θεραπεία θα πρέπει να γίνει με εξατομικευμένη, πολυπαραγοντική προσέγγιση.


Ο Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας του Παπνεπιστημίου Αθθηνών, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Τσιούφης, στην παρουσίαση του μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη συμμόρφωση στη θεραπεία οι καρδιολογικοί ασθενείς, λόγω συνοσηρότητας αλλά και πολυφαρμακείας.


Από την πλευρά της η Βασιλική Μαράκα, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τόνισε τη σημαντικότητα της συμμόρφωσης στην εξέλιξη της ασθένειας, η οποία είναι μία νόσος που προσβάλλει κυρίως ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της