Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επτά blockbusters σοβαρών παθήσεων για το 2016

9/2/2016 9:24:00 πμ
Έως το 2020 θα διαμορφώσουν πωλήσεις άνω του 1 δισ.δολαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Επτά νέες θεραπείες αναμένεται να γίνουν τα blockbusters  της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκου φέτος. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Drugs to Watch 2016» της Thomson Reuters, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ουσία ομπετιχολικό οξύ (obeticholic acid), ένα φάρμακο για χρόνιες παθήσεις του ήπατος που αναπτύχθηκε από τις εταιρίες Intercept Pharmaceuticals και Sumitomo Dainippon Pharma. Η μελέτη προβλέπει ότι αυτό το φάρμακο θα φτάσει σε ετήσιες πωλήσεις τα 2,6 δισ. δολ. το 2020, αν και ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει καθυστερήσει την έγκρισή του κατά τρεις μήνες ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αποδέχθηκε το αίτημα για αξιολόγηση τον περασμένο Ιούνιο.

Οι αναλυτές προβλέπουν επίσης ότι θα συνεχιστεί η πρόσφατη επιτυχημένη πορεία του blockbuster για την θεραπεία της HIV-1 λοίμωξης με το συνδυασμό emtricitabine/tenofovir και alafenamide της Gilead Sciences, πλησιάζοντας ετήσια έσοδα 2 δισ. δολ. μέχρι το 2020. Ο νέος συνδυασμός κατά του HIV-1 με τις ουσίες tenofovir και alafenamide/emtricitabine/rilpivirine, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη σε συνεργασία με την Janssen της Johnson & Johnson, εκτιμάται ότι θα φθάσει πωλήσεις ύψους 1,6 δισ. δολ.

Τα άλλα προϊόντα που αναφέρονται στην έκθεση είναι ο συνδυασμός κατά της ηπατίτιδας C grazoprevir/elbasvir της Merck & Co που αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. δολ. Ακολουθούν έπειτα το venetoclax της AbbVie για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία επίσης με πωλήσεις της τάξης του 1,5 δισ. δολ, το pimavanserin της Acadia για τη νόσο του Πάρκινσον και τις ψυχώσεις και το selexipag κατά της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης σε συνεργασία της Nippon Shinyaku και της Actelion.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Επιστήμης της Thomson Reuters, Richard Harrison, «η σχέση μεταξύ των τιμών των φαρμάκων και το κόστος ανάπτυξης νέων θα είναι φέτος το σημαντικότερο σημείο εστίασης για τις φαρμακευτικές εταιρίες, τους επενδυτές, τις αρμόδιες αρχές και τους πολιτικούς. Με την αύξηση των δαπανών περίθαλψης διεθνώς, η ανάγκη να επιδείξουν μια ουσιώδης αξία θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Τα συγκεκριμένα επτά φάρμακα αναμένεται να συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις αυτές».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα έχει την αποκλειστική διανομή των φαρμάκων της Bionorica
Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν στα συμπτώματα την πρέπουσα σημασία






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης